ديسک گردن نتيجهي فعاليتهاي طولاني است که در نهايت ميتواند منجر به آرتروز شود.
به گزارش
هفت چشمه، مرتضي رجايي جراح و متخصص ارتوپدي در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بين مهرهها بافتي به نام ديسک وجود دارد هر وقت اين بافت از حالت طبيعي خارج شود و به عصب هاي اطرافش فشار بياورد به آن ديسک گردن گفته ميشود که اين بيماري در زندگي شهري افرادي که کارهاي سنگين روزمره انجام ميدهند بيشتر ديده ميشود.
اين متخصص ارتوپدي عنوان کرد: گاهي علائم ديسک گردن با درد منتشر شوندهاي توام هستند که تا پايين بازو، دست يا داخل ناحيه کتف و شانه منتشر ميشود گز گز و خواب رفتگي از جمله علائم اين بيماري است.
وي ادامه داد: کارمندان و کساني که ساعات طولاني سرشان بدون وقفه پايين است بيشتر در معرض ابتلا به ديسک گردن قرار ميگيرند همچنين تکنولوژيهاي جديد مانند کامپيوتر، لپتاپ و تلفن همراه ميتواند نقش موثري در فشار آوردن بر روي گردن در صورت عدم رعايت اصول صحيح نشستن داشته باشند.
وي درباره روشهاي تشخيص و درمان اين بيماري افزود: در وهله اول از راديوگرافي ساده و ام آر آي، سپس درمانهاي تزريقي در عضلات اطراف ستون فقرات به همراه فيزيوتراپي( که شامل گرما درماني- سرما درماني- ورزشهاي مخصوص و ليزر) استفاده ميشود. در قدم بعدي تزريق گاز ازن در ناحيه اطراف ستون مهرهها و بعد از آن تزريق استروئيدها داخل کانال نخاعي آسيبديده با کنترل اشعه X اما اگر انجام اين روشها پاسخگو نباشد تخليه ديسک به روش ميکروسرجري و در نهايت عمل جراحي باز بروي بيمار صورت ميگيرد.
رجايي اظهار داشت: اين عارضه بين سن 20 تا 40 سالگي شايع است و آمار جهاني نشان ميدهد 10 درصد افراد به اين بيماري مبتلا هستند.
وي با بيان اين که يک ديسک گردن پيش رونده کنترل نشده منجر به آرتروز ميگردد، داشتن حالت مناسب حين فعاليت، استفاده از بالش طبي، رعايت اصول ورزشي و انجام تمرينات مفيد را توصيه کرد.
براي آگاهي از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرامي باشگاه خبرنگاران جوان اينجا کليک کنيد.
انتهاي پيام/